Veiligheid voor alles!

Onze kleinste tent is 9m2, onze grootste tent heeft een oppervlakte van meer dan 400m2. Het bouwen én verankeren van de tent (haringen slaan!) is dus heel wat anders dan het opzetten van een tentje op een camping. Veiligheid van iedereen in de omgeving van de tent, jullie gasten én van onze Tentenwerkers staat dus voorop.

Zie je ons bij de opbouw lopen met een gele helm? Dat is omdat de middenpalen van de meeste van onze tenten tussen de 4 en de 7 meter lang zijn, bestaan uit massief hout en je kunt je vast bedenken dat je die niet op je hoofd wilt krijgen. We vragen dan ook altijd aan omstanders om voldoende afstand te houden van de opbouwlocatie.

Voor wij een tent bouwen op een locatie – dit doen we met haringen van ongeveer 1 meter lang – willen we graag weten op wat voor grond we gaan bouwen en wat voor leidingwerk er in de grond zit. We willen het niet op ons geweten hebben dat we door leidingwerk (gas, water, electra, data) heen slaan, zowel voor de veiligheid van onze opdrachtgevers als van onze Tentenwerkers. Wij doen voorafgaand aan iedere klus de wettelijk verplichte graafmelding bij het Kadaster om te weten te komen welk leidingwerk geregistreerd is in de gegevens van het Kadaster en waar dit precies in de grond zit.

We vragen daarnaast in het offerteproces ook altijd aan je of er sprake is van de aanwezigheid van (niet-officieel geregistreerd) leidingwerk, want het kan zomaar zijn dat er ook leidingwerk aanwezig is dat niet bekend is bij het Kadaster, denk aan (tuin-)verlichting, een later aangelegde waterleiding, etc. Daarnaast is het een hele uitdaging om door puin-grondlagen heen te slaan, ook dat willen we graag vantevoren weten.

Ligt er leidingwerk in de grond of is er een ondergrond waardoor plaatsing van de tent niet door middel van haringen op de door jou gewenste locatie kan, dan nemen we contact op om samen een alternatief te bedenken, bijvoorbeeld door een andere plek te kiezen, of door gebruik te maken van verankering door middel van betonballast. Daar hebben we hele stijlvolle oplossingen voor beschikbaar!