Hoe groot moet de tent zijn?

Tja: hoe groot wil je ‘m hebben? Onze kleinste (mooie) tent is 5 bij 5 meter, onze grootste en allermooiste tent is 14 bij 35 meter… En daartussenin hebben we ook allerlei soorten en maten tenten.

Het gaat er vooral over wat je allemaal in/onder de tent wilt doen: ga je feesten, vergaderen, dineren (aan ronde tafels of aan lange tafels, dat maakt nogal verschil) of vindt er een huwelijksceremonie plaats? Heb je een grote band dat een groot podium nodig heeft, hoe groot moet de dansvloer zijn, wil je een theateropstelling qua stoelen, of juist veel staanplaatsen en wat kleine zithoekjes creëren en hoeveel ruimte neemt een eventuele bar in beslag? Dat zijn allemaal vierkante meters die je in moet schatten.

Voor gasten – staand of zittend – zijn er wel een paar handige stelregels. Ga maar eens met twee personen naast elkaar staan op ‘gezellige kletsafstand’ en meet de ruimte om je heen. Je komt dan op ergens tussen de 0,75 en 1,00 m2 per persoon (afhankelijk van hoe gezellig je het wilt maken ;-)). Heb je zittende gasten? Dan neemt dat, inclusief een zitplek aan een tafel, wel tussen de 1,00 en 1,5 m2 per persoon in beslag. Reken zeker met 1,5 m2 per persoon in het geval van ronde tafels. En wil de cateraar iets meer loopruimte voor bedienend personeel? Ook dat zul je moeten meenemen.

Gelukkig beschikken wij over plattegronden (op ruitjespapier als je ze even uitprint / digitaal verder bewerkt) waarin je zelf wat van je plannen kunt intekenen. Deze zijn op aanvraag beschikbaar voor de door jou gewenste tent. En natuurlijk denken wij hierin graag met je mee!