Hoe groot moet de tent zijn?

Tja: hoe groot wil je ‘m hebben? Onze kleinste (mooie) tent is 5 bij 5 meter, onze grootste en allermooiste tent is 14 bij 35 meter… En daartussenin hebben we ook allerlei soorten en maten tenten.

Het gaat er vooral over wat je allemaal in/onder de tent wilt doen: ga je feesten, vergaderen, dineren (aan ronde tafels of aan lange tafels, dat maakt nogal verschil, zie de stelregels hieronder) of vindt er een huwelijksceremonie plaats?

Begin met de onderdelen van jouw evenement die specifieke ruimte nodig hebben:

  • heb je een DJ of een grote band met een podium in de tent, dan kunnen zij aangeven hoeveel m2 ze nodig hebben
  • wil je een dansvloer, en hoeveel m2 wil je daarvoor inruimen?
  • heb je een bar in gedachten onder de tent: ruimte ervoor en erachter, hoeveel m2 is dit?

En dan nog: waar zijn je gasten? Binnen of buiten de tent, wil je een theateropstelling qua stoelen, een dineropstelling aan lange of ronde tafels of juist veel staanplaatsen en wat kleine zithoekjes?

Voor die gasten – staand of zittend – zijn er wel een paar handige stelregels:

  • ga maar eens met twee personen naast elkaar staan op ‘gezellige kletsafstand’ en meet de ruimte om je heen. Je komt dan op ergens tussen de 0,75 en 1,00 m2 per persoon (afhankelijk van hoe gezellig je het wilt maken ;-)).
  • heb je zittende gasten? Dan neemt dat, inclusief een zitplek aan een tafel, wel tussen de 1,00 en 1,5 m2 per persoon in beslag.
  • reken zeker met 1,5 m2 per persoon in het geval van zittende gasten aan ronde tafels. En wil de cateraar iets meer loopruimte voor bedienend personeel? Ook dat zul je moeten meenemen.

Gelukkig beschikken wij over plattegronden (op ruitjespapier als je ze even uitprint / digitaal verder bewerkt) waarin je zelf wat van je plannen kunt intekenen. Deze zijn op aanvraag beschikbaar voor de door jou gewenste tent. En natuurlijk denken wij hierin graag met je mee!