Geen zorgen over ‘het weer’!

Op Tiny Weddings schreven we recent dit gastblog

Weer of geen weer

Het weer: het favoriete gespreksonderwerp van de gemiddelde Nederlander. Wanneer een bruiloft aan het voorbereiden bent, kan het misschien zelfs een grote zorg zijn. Je vraagt je af: blijft het wel droog, waait het niet te hard, hebben onze gasten het wel lekker warm, wat als het gaat stortregenen en hoe moet dat dan met mijn jurk, pak en/of haar als we uit de trouwauto stappen? En wat als het ook maar een beetje miezert?”

Veilig binnen?

Je kunt natuurlijk, heel veilig, kiezen voor een feestzaal of een locatie waar voldoende binnenruimte is voor jullie gasten. Heel bijzonder wordt je bruiloft wanneer je kunt trouwen op een buitenlocatie: middenin de natuur, op één van de mooie buitenlocaties die ons land rijk is of nóg bijzonderder: in jullie eigen tuin of in die van jullie dierbaren.

Of ga je voor buiten?

Maar dan: hoe ga je om met het weer wanneer je trouwt op één van die mooie buitenlocaties? Zorg voor een goede tent: bescherming tegen wind, regen, kou én de zon. Het hele jaar door kun je buiten trouwen: in de zomer zorg je voor een tent waar het lekker kan doorwaaien en gebruik je deze als grote parasol. In voorjaar, najaar en winter zorg je voor voldoende heaters en zijwanden in je tent. Zijwanden kun je soms overdag zelfs open laten, voor maximaal uitzicht op de omgeving, en ’s avonds bijvoorbeeld naar beneden doen.

Tent op maat

Alle opties zijn mogelijk! Met een passende tent voor jouw Tiny Wedding ben je goed voorbereid op iedere weersomstandigheid.

Twee tips voor wanneer je je buitenlocatie van een passende bescherming tegen het weer hebt voorzien:

  • Zorg voor een kleine mededeling op de uitnodigingen voor je gasten, zodat ze zich kunnen voorbereiden door bv. wat extra kleding voor de avond mee te nemen
  • Maak je vooral niet meer druk om het weer! Je kunt er toch niets aan veranderen, je kunt je er alleen goed op voorbereiden.